Allt klart inför grävstart!

Nu är detaljprojekteringen klar och alla gällande arbetsritningar finns utlagda på hemsidan. Härutöver har alla formella startmöten varit, vi har skrivit avtal med Lidköpings elnät om samförläggning elkablar, avtal med Lidköpings kommun om avloppsvattnet, vi har fått tillstånd från Länsstyrelsen att gräva, vi har fått besked om strandskyddsdispens, vi har fått kommunal borgen och vårt banklån är under kontroll och föreningen är nu momsregistrerad. Ja, det har varit mycket att ordna innan vi nu äntligen kan börja gräva!

Den kedjegrävare som Barkins Entreprenad har beställt från Holland för vårt projekt blivit försenad i leveransen och det försenar vår grävstart. Planerad grävstart är nu därför månadsskiftet augusti-september. Fördelen  med den försenade grävstarten är tvåfald, dels slipper vi förhoppningsvis att jobba i sura marker och vi kommer slippa mycket skördeskador. I dagsläget kan vi inte överblicka om detta kommer försena projektets avslutande eller ej.

Vi kommer löpande informera om projektets framskridande här på hemsidan samt via nyhetsbrev som kommer via e-mail. Inför grävstart i ett område kommer vi givetvis också informera respektive fastighetsägare om vad som är på gång.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar